Åldersrelaterade sjukdomar

Lev ett långt aktivt liv med rätt träning

Att börja träna är aldrig för sent. Inte heller att börja titta på nya former av träning och att lära om dess effekter på din hälsa.
Med stigande ålder drabbas de flesta av oss av olika former av begränsningar. En stel höft, en sämre hållning, en värkande rygg. Artros och benskörhet är vanligt förekommande liksom olika typer av livsstilssjukdomar. Men det finns ingen bättre tid att börja träna än nu!

Efter femtioårsåldern sker drastiska förändringar i både skelett – och benmassa. Förändringar i muskulaturen leder till minskad styrka och kraftutveckling – det vi kallar POWER! POWER behövs för att snabbt kunna ta emot vid ett fall, för att resa sig enkelt från en stol eller för att helt enkelt förflytta sig med lätta steg och leva ett fysiskt aktivt liv. Med medicinsk träning kan dessa fysiologiska förändringar stävjas.

Visste du att styrketräning kan förebygga åldrandet och att en äldre person svarar precis lika bra på träningen som en yngre? Det finns alltså all anledning att börja träna nu. Oavsett ålder och bakgrund. MT-Akademin hjälper dig med träning som är särskilt anpassad just för dig.

Boka tid

Här når du oss

E-post: info@mt-akademin.se
Tel: 072 – 227 02 80

Copyright © MT-Akademin, 2018

Här hittar du oss

Postadress:
MT-Akademin St Pedersgata 11
254 37 Helsingborg

Besöksadress vid bokad tid:
STUDIO77
Nedre Långvinkelsgatan 77
Helsingborg