Metabola sjukdomar & diabetes

Metabola sjukdomar

Metabola sjukdomar/ämnesomsättningssjukdomar och endokrina sjukdomar kan ge både fysiska och psykiska konsekvenser för hälsan.
Har du tex en över – eller underproduktion av sköldkörtelhormon så påverkas ämnesomsättningen och du kan få symtom som viktuppgång/nedgång trötthet, depression och minnessvårigheter. Träning har självklart goda effekter på sjukdomar av detta slag, men det finns flera faktorer att ta hänsyn till i ett optimalt träningsupplägg. Vill du veta hur träningen ska anpassas utifrån din hälsa så ta kontakt med oss så berättar vi mer.

Diabetes

Förr kallades diagnosen diabetes typ 2 för åldersdiabetes. Idag är läget annorlunda. Diabetes typ 2 är en sjukdom som drabbar yngre och barn i allt större utsträckning. Ny brittisk forskning visar att år 2045 kommer var åttonde person vara drabbad av diabetes typ 2. Att förebygga med hjälp av träning är alltså en god idé! Dessutom kan du med hjälp av rätt träning TRÄNA DIG FRISK!

Träning har en avgörande effekt för dig som har drabbats av diabetes typ 2. Med rätt anpassad träning kan du minska eller till och med träna bort medicinbehovet och hålla blodsockret på en hälsosam nivå. Dessutom minskar risken väsentligt att drabbas av följdsjukdomar såsom hjärt – och kärlsjukdomar, övervikt och neuropati (nervskador/sensoriskt bortfall i ben och fötter).

Har du diabetes typ 1 är träningen din viktigaste förebyggare för att motverka de följdsjukdomar som är starkt sammankopplade med sjukdomen. Med hjälp av träningen håller du blodsockret på en mer stabil nivå och till följd av det mår både dina små och stora kärl bättre, vilket förebygger skador som nedsatt syn, nedsatt njurfunktion, neuropati och hjärt – och kärlsjukdomar. Viktigare kan det väl knappast bli. Men det räcker inte med promenader. Rätt anpassad träning för diabetes typ 1 och 2 får du skräddarsydd via oss.

Boka tid
Här når du oss

E-post: info@mt-akademin.se
Tel: 072 – 227 02 80

Copyright © MT-Akademin, 2018

Här hittar du oss

Postadress:
MT-Akademin St Pedersgata 11
254 37 Helsingborg

Besöksadress vid bokad tid:
STUDIO77
Nedre Långvinkelsgatan 77
Helsingborg