Vanliga frågor

Vanliga frågor

 • Vad är skillnaden mellan fysioterapeutens träning och den medicinska träningen?
  Den medicinska tränaren hjälper dig med din långsiktiga träning. En MT ställer ingen diagnos eller utför behandlingar. Vi hjälper dig med din träning! Oavsett sjukdom/begränsning så tränar MT-Akademin dig ur ett helhetsperspektiv med övningar som gynnar hela din kropp och ditt välbefinnande.
 • Hur skiljer sig medicinsk träning mot personlig träning med en PT?
  En medicinsk tränare (MT) har särskild kompetens (och utbildning) inriktad på att kunna träna människor med olika sjukdomar och begränsningar. Inom tränaryrket finns en rad olika kompetenser och inriktningar. Ta reda på vilken tränare du behöver för just ditt ändamål. Vill du veta vad en MT kan göra för dig så bokar du en konsultation hos oss (kostnadsfritt).
 • Kan jag få hemmaträning via MT-Akademin?
  Ja, vi tränar dig i den miljön som du föredrar. Hemma-hosträning är vanligt bland MT-Akademins kunder. Likaså uteträning och träning på arbetsplatsen. MT-Akademin tar med de redskap du behöver till den plats du vill.
 • Hur vet jag om MT-Akademin kan träna mig?
  Vid konsultationen, som är kostnadsfri, ser vi över dina behov och kan bedöma om vi ska träna dig eller om någon annan kompetens behövs. En dialog mellan MT-Akademin och din fysioterapeut eller läkare är i många fall en god idé.
 • Kan jag använda mitt friskvårdsbidrag hos MT-Akademin?
  Ja, det kan du absolut göra.
 • Gäller högkostnadsskyddet hos er?
  Nej, vi har inte avtal med Region Skåne/landstinget.
 • Vad gäller vid Fysisk Aktivitet på Recept (FaR)? 
  Hela vår verksamhet bygger på att träna människor med medicinska diagnoser och begränsningar. Vi ger därför ingen ytterligare prissänkning till de som har FaR. Däremot ger vi alla möjlighet att delbetala sin träning med en individuell avbetalningsplan. Behöver du gymträning så finns också ett förmånligt FaR-medlemskap att teckna på Nordic Wellness där MT-Akademin tränar sina kunder.
 • Måste jag vara medlem på Nordic Wellness för att träna med MT-Akademin?
  Nej. MT-Akademin är fristående och kan träna dig hemma, på din arbetsplats eller utomhus, helt enligt dina önskemål. Men har du behov av att träna på gym behöver du teckna avtal med NW för den tiden du tränar med MT-Akademin. Våra kunder har rabatterade priser hos NW. Detta ger dig såklart tillgång till NW för din träning på egen hand också!
 • Kan medicinsk träning hos er vara en del av en rehabiliteringsplan från min arbetsgivare?
  Ja, fler arbetsgivare väljer nu att bekosta hela eller delar av sina medarbetares medicinska träning. Både i förebyggande syfte och som del av en rehabplan. Prata med din arbetsgivare om möjligheten och vi finns såklart tillgängliga för ytterligare frågor från arbetsgivarens sida.
Här når du oss

E-post: info@mt-akademin.se
Tel: 072 – 227 02 80

Copyright © MT-Akademin, 2018

Här hittar du oss

Postadress:
MT-Akademin St Pedersgata 11
254 37 Helsingborg

Besöksadress vid bokad tid:
STUDIO77
Nedre Långvinkelsgatan 77
Helsingborg